INGREDIENSER – Frölager:
Riven kokos – 1 dl
Solrosfrön – 0,5 dl
Pumpafrön – 0,5 dl
Dadlar – 20 st
Vaniljpulver – 0,5 tsk
Salt – 1 nypa
Chokladtäcke:
Kokosolja – 0,75 dl
Kakao – 2 msk
Lönnsirap – 2-3 msk
Topping:
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Frölagret:
Lägg alla ingredienserna till frölagret i en mixer och mixa. Mixa länge (minst en minut), det ska bli en lite halvseg massa som håller ihop. När det är gjort, klä en vanlig brödform med plastfolie och tryck ut frömassan däri. Jämna ut den ordentligt, och ställ in i kylen medan du gör chokladtäcket.
Chokladtäcket:
Kokosoljan ska vara flytande, det krävs bara några sekunder i mikron för att den ska bli det. Rör samman kokosoljan med kakao och smaka av med lönnsirap. Bre detta över frömassan.
Ställ in i frysen i ca 15 minuter, ta sedan ut den, vänta ett par minuter, och skär den i fyrkanter. Strö över lite flingsalt.
TIPS: Förvara i kylen, eller frysen om inte allt ska gå åt inom de närmsta dagarna. Rutorna tinar i rumstemperatur på bara ett par minuter.
Receptkreatör & Matskribent