INGREDIENSER KYCKLINGBULLAR:
500g kycklingfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 tsk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 ägg
Ev lite salt
Rapsolja för stekning
INGREDIENSER GRYTAN:
1 burk lätt kokosmjölk
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk riven ingefära
½-1 msk japansk soja
1-2 tsk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 msk rapsolja
1 röd lök
1 broccolistånd
200g haricotverts
2 stora morötter
RIS:
Jasminris/basmatiris
Ev. färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
Koka ris enligt förpackningen i en kastrull bredvid.
Hacka/riv lök, vitlök och ingefära fint och blanda med resten av ingredienserna till kycklingbullarna. Forma till bullar och stek i lite rapsolja.
Gör själva grytan i en kastrull/gryta bredvid. Hacka gul lök och riv ingefära och vitlök. Fräs i rapsolja tillsammans med currypasta, soja och fond. Häll därefter i kokosmjölk och låt det koka upp.
Skär grönsakerna i önskad konsistens och häll i grytan. Koka tills grönsakerna fått önskad konsistens. Lägg sedan i färsbullarna när de är färdigstekta och låt puttra i grytan i några minuter.
Servera med riset och eventuellt toppa med färsk koriander.
Leg. Dietist