INGREDIENSER FÄRS:
250g kycklingfärs/vegofärs
250g aubergine
1 msk flytande margarin
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 dl vatten
1 msk grönsaksfond
400 g krossade tomater
Salt och peppar
9 st lasagneplattor
INGREDIENSER: SÅSEN:
3 msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
5 dl lättmjölk
Salt
Peppar
TOPPING:
1 dl riven mager ost 10-17% fetthalt
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär aubergine i små tärningar, hacka lök och pressa vitlök. Fräs lök, vitlök och aubergine i en stekpanna med flytande margarin.
Tillsätt tomatpuré, fond, kryddor, vatten och låt puttra en stund. Tillsätt sedan krossade tomater och kycklingfärs/vegofärs. Låt puttra 5-10 min.
Gör såsen genom att värma upp matfettet, rör i mjölet och tillsätt mjölk efter hand under omrörning. Låt koka ihop ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
Varva sedan lasagneplattor, färsen och sås i en ugnssäker form. Toppa med sås och riven ost. Tillaga i mitten av ugnen 30-40 min.
Servera med en härlig sallad!
Leg. Dietist