INGREDIENSER:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora morötter
ca 2 cm ingefära
1 tsk kanel
1-2 msk gul curry
Chiliflakes efter eget tycke
1 msk rapsolja
1 burk krossade tomater á 400 g
1 burk kokosmjölk á 400 g
1 buljongtärning
4 dl linser
6-8 dl vatten
Salt efter eget tycke
GÖR SÅ HÄR:
Hacka lök, pressa vitlök, riv ingefära och morot och fräs sedan i en kastrull med rapsoljan och kryddorna. Ta chiliflakes efter egen smak. Tillsätt sedan vatten, buljong, krossade tomater och kokosmjölk.
Låt koka upp och häll sedan i linser. Låt koka tills linserna är helt genomkokta (ca 30 min. Mixa sedan till en slät soppa. Smaka av med salt och övriga kryddor, tillsätt ev. vatten vid behov.
Toppa med cashewnötter och servera med fullkornsbröd eller knäckebröd.
Leg. Dietist