Helenas fredagspasta

25 min

+ kylning

2 portioner

INGREDIENSER:
Spagetti för två (gärna lyxigare variant)
Buffelmozzarella – 125 gram
Vitlök – 1 klyfta
Coktailtomater – 8 st
Parmesanost – 1 dl riven
Sötmandel – 1 näve
Färsk basilika – 1 kruka
Olivolja – 1 dl
Svartpeppar grovmalen
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
Börja med att sätta igång pastavattnet och gör peston under tiden spaghettin kokar. Ta också fram buffelmozzarellan ur kylskåpet så att den inte är alldeles för kall när det är dags för servering.

Finhacka vitlök, mandlar, cocktailtomater och basilikablad.

Riv parmesanosten ganska grovt.

Lägg alltihop i en skål och blanda ner olivolja. Det här är ingen pesto som ska mixas slät, utan den ska bara röras ihop med sked. Krydda med salt och peppar, och smaka av för att se om du behöver mer av någon ingrediens.

När spaghettin har kokat klart, lägg upp den i tallrikar och skeda över peston. Toppa med buffelmozzarellan delad i bitar, och ringla lite extra olivolja över varje portion precis före servering. 

Ta ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö på lite flingsalt, garnera med en basilikakvist och känn dig nöjd med dig själv.

”Fredagspasta med tomatpesto och buffelmozzarella är gudomligt. Det här åt jag varje fredag i över ett års tid.”

Helena Elm - Proaktify

Helena Elm

Receptkreatör & Matskribent