INGREDIENSER:
Purjolök – 10 cm
Vitlök – 1-2 klyftor
Balsamvinäger – 0,5 dl
Krossad tomat – 600 gram
Vatten – 2 dl
Grönsaksfond – 1 msk
Färska kryddor – 1 dl (ex. basilika, timjan, oregano, persilja)
Solrosfrön – 1 dl
Pumpafrön – 1 dl
Tomatpuré – 1 msk
Halloumi – 2 paket
Färska Lasagneplattor
Riven ost – 150 gram (ex. prästost)
Salt & Peppar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225C.
Hacka purjon och pressa vitlöken, fräs i lite olja i en kastrull.
Häll på balsamvinäger, låt fräsa lite till, och häll sedan i krossade tomater, vatten, färska örter, fond och tomatpuré. Låt puttra i minst 10 min.
Ös sedan ner spenat, solros- och pumpakärnor och smaka av med salt och peppar.
Skiva halloumin tunt, mycket tunnare än man brukar skära den när man grillar den.
Montera sedan lasagnen; Börja med ett lager tomatsås, täck med halloumiskivor och lägg på lasagneplattor ovanpå det. Upprepa proceduren, men spara lite tomatsås så att det högst upp inte enbart blir riven ost direkt på lasagneplattor, utan att det kommer i alla fall lite sås ovanpå plattorna, och strö sedan över riven ost.
Gratinera halloumilasagnen i ugnen i ca 20-25 min, ta ut den när den fått fin färg och servera ihop med en trevlig sallad.
”Halloumilasagne, hörni! Har ni provat det än? Om inte, så slår jag ett slag för denna underbara, vegetariska lasagne som jag har lagat här hemma i ett par år nu.”
Receptkreatör & Matskribent